La candidatura dels Pirineus per acollir els Jocs Olímpics d'Hivern l'any 2030 s'està topant amb moltes dificultats, ja sigui per la gent del territori afectat com entre els dirigents que promouen el projecte. Malgrat tots els entrebancs,  la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha sostingut que veu "marge d'entesa" entre Catalunya i Aragó per celebrar els Jocs. Sánchez ha demanat compressió, ja que considera que tant el president de la Generalitat, Pere Aragonès, com el president de l'Aragó, Javier Lambán, volen que "la candidatura prosperi". A més, assegura que la millor opció de la candidatura és que els dos territoris 

La ministra sosté que la candidatura dels Pirineus és una bona oportunitat i que els dos presidents volen que arribi a bon port, cada un des de la seva perspectiva. "Crec que hem d'estar d'acord que és una aposta interessant per a Catalunya i Aragó, però sobretot pensem a les ciutats que lideraran aquesta candidatura, que són Barcelona, Saragossa i els municipis del Pirineu. És una oportunitat per a aquests territoris", ha exposat. Segons Sánchez, el govern espanyol dona suport als dos governs malgrat les discrepàncies. 

La reforma laboral i taula de diàleg

En l'entrevista que ha fet la ministra a Catalunya Ràdio, no només ha parlat sobre els Jocs d'Hivern, també s'ha posicionat davant del no a la reforma laboral d'Esquerra Republicana. Ha afirmat que la decisió dels republicans els desconcerta, però que  no afectarà la taula de diàleg. "No hi ha encara una previsió de data, cosa que hauria de fer Aragonès és convocar la taula de diàleg de partits catalans i això encara no s'ha fet. La nostra disposició a convocar quan toqui la taula de diàleg. Està funcionant", ha afirmat. 

"Treball, consens, pacte i acord dins la constitució", ha resumit la ministra respecte a les relacions entre Catalunya i l'Estat, Sánchez ha assegurat que treballar amb la Generalitat, però també ho són la resta de territoris. Ha defensat que la taula no només posa en marxa el diàleg entre els dos governs, sinó que també dona un impulsa a les meses bilaterals. 

Mentre la ministra es mostrava defensava la utilitat de la mesa de diàleg, paral·lelament Carme Forcadell ha defensat a RN4, que aquesta no durà a bon port. "La taula de diàleg demostrarà que l'Estat no té cap proposta per a Catalunya que no sigui la repressió, així ho veuran les persones que no són independentistes", ha afirmat i ha afegit:  "No tinc cap confiança en la taula de diàleg. Cap ni una. Però crec que la bandera del diàleg ha d'estar del costat dels independentistes"