L'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy ha presentat el seu nou llibre Una España mejor en una entrevista a la COPE on ha carregat contra la celebració de referèndums. "El referèndum d'Escòcia i el del Brexit no em van fer cap gràcia", ha dit a l'emissora. 

En la mateixa línia, l'exdirigent del PP ha assegurat que després de la celebració del referèndum d'independència d'Escòcia i el del Brexit l'exprimer ministre britànic David Cameron li va dir que no convocaria més referèndum. Segons Rajoy "no hi ha res més divisiu que un referèndum convocat sense un acord previ al país".

L'article 155

L'aplicació de l'article 155 a Catalunya va ser una de les decisions que més es recordarà del mandat de Mariano Rajoy, que ha afirmat que el millor d'aquest article és que "ara tothom sap que Espanya té instruments per defensar-se dels que ataquen la seva unitat". 

El nou govern espanyol

Finalment, Rajoy ha valorat les negociacions del president en funcions Pedro Sánchez per poder ser investit president i ha criticat que s'hagi reunit amb ERC i no amb el dirigent del PP, Pablo Casado. 

De la mateixa manera, s'ha dirigit a Casado i li ha recomanat que faci oposició: "Sánchez ja ha optat per l'extrema esquerra. Si jo fos Casado ara em dedicaria a fer oposició".