Creix el setge contra els professors catalans. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha xifrat en uns 500 docents catalans els afectats pels 134 casos de presumpte adoctrinament que el Ministeri d'Educació està tractant.

Millo ho ha explicat així en declaracions a RNE-Ràdio 4, després que aquest dimarts la diputada del PP Andrea Levy assegurés que hi havia 134 casos d'"adoctrinament i assetjament" a les escoles catalanes des de setembre, que alguns s'havien denunciat judicialment i altres davant de l'Alta Inspecció de la Delegació del Govern, i que s'estaven analitzant.

De fet, el ministeri que dirigeix Íñigo Méndez de Vigo ha enviat a la Generalitat diversos requeriments en els quals sol·licita informació per presumptes casos d'adoctrinament a les aules catalanes.

En aquesta mateixa entrevista, Millo ha estat preguntat per la reunió de dimarts dels secretaris d'Estat d'Educació i Interior amb guàrdies civils pares d'alumnes de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, ha dit que va ser a porta tancada i va servir per transmetre'ls el suport del Govern.

Millo ha dit que aquest cas no és general en tot el sistema educatiu català, però "és mentida negar l'existència de casos determinats i concrets en els quals el comportament -del professorat- és inadmissible". "Hem vist casos en els quals el professor que havia actuat així ha demanat perdó a la família", ha assegurat, xifrant en 134 els casos similars que s'estan tractant i que afecten uns 500 docents.