El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha destacat que el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, era una persona "recta, justa, equilibrada i sensata", a la sortida de la capella ardent on estan les despulles del magistrat. 

Rajoy ha estat una de les personalitats que ha visitat la seu de la Fiscalia General de l'Estat per donar l'últim adéu a Maza, a qui ha titllat com "un gran jurista" que "coneixia la realitat on es movia". El rei Felip VI, que no ha coincidit amb el màxim executiu espanyol per uns minuts, també hi ha anat i ha acompanyat gairebé una hora i mitja la família de la víctima.

La ministra de Defensa, Maria Dolores Cospedal, ha lamentat la seva pèrdua i ha dit que va ser "un gran servidor públic i un gran patriota" i ha conclòs apuntant que va aplicar sempre la màxima que "la llei ha de ser igual per a tots i estar per sobre de tot".

Per la seva banda, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Saenz de Santamaria, també ha volgut destacar la seva feina i ha advertit que "totes les institucions de l'Estat representen la democràcia i avui haurien de ser aquí". La vicepresidenta també ha volgut recordar al fiscal Maza a les xarxes socials. 

Per la capella ardent també han passat magistrats del Tribunal Suprem, vocals del Consell General del Poder Judicial o l'exvicepresidenta del govern espanyol, Teresa Fernández de la Vega, entre d'altres. El ministre de justícia, Rafael Català i el presidents del TC i el TS, Juan José González Rivas i Carlos Lesmes, han rebut el fèretre de Maza a les 8 del matí a la seu de la Fiscalia General.