El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, apunta que l'avançament electoral que Mariano Rajoy (PP) dóna aparentment per fet és només una estratègia de pressió "per forçar els socialistes a acceptar un govern de gran coalició amb Ciutadans”.

Segons Domènech, després dels escàndols de corrupció de Madrid i el País Valencià, la possibilitat que el PP capitalitzi part dels vots de Ciutadans en uns nous comicis és molt poc probable. "L'avançament electoral és un xantatge, no pas una realitat present en el debat", ha assegurat des de Barcelona. Domènech ha dibuixat un Mariano Rajoy atrapat que només pot "sacrificar-se" o aconseguir mantenir la presidència.

Ciutadans, el millor aliat del PP?

D'altra banda, Xavier Domènech ha lamentat que el partit d'Albert Rivera pressioni el PSOE amb l'únic objectiu de potenciar la gran coalició. "Nosaltres no afavorirem una situació que ens porti a aquest escenari. Ras i curt", ha advertit després de recordar que Ciutadans "no té prou diputats per donar la investidura a ningú". "Ciutadans li està fent un Ibex-35 al PSOE", ha ironitzat.

 

Des d'En Comú Podem demanen als socialistes que s'avinguin a negociar "per fer possible el govern de canvi”, sense Ciutadans, i que assumeixin que el bipartidisme ja ha acabat: "el PSOE ha d'entendre la nova realitat post 20D". En aquest sentit, l'equip de Domènech es reunirà la setmana que ve amb IU, DiL i Esquerra per seguir explorant punts d'acord que puguin decantar l'aritmètica en favor del govern de canvi.