"Com va la vida?", ha preguntat Mariano Rajoy a Carles Puigdemont en rebre la seva suposada trucada. Ni ell mateix ni cap treballador de presidència s'han adonat que aquesta trucada era una broma del programa El matí i la mare que el va parir de Ràdio Flaixbac i que Puigdemont només era un imitador

Ignorant això, Rajoy li ha recordat amb confiança que "ens vàrem conèixer a Girona inaugurant l'AVE", i el fingit president de la Generalitat li ha dit que "ja tocava" que parlessin i li ha demanat de fer una reunió "per començar amb bon peu", tot i que "ja sabem què ens direm".

"És per fer-ho oficial", ha ironitzat el fals president, i Rajoy li ha respost que aquesta setmana és dolenta perquè el Rei està amb les consultes amb els diferents partits polítics, però li ha proposat que, "segons com quedi aquest assumpte", poden trucar-se dilluns 25 per trobar una data. Això sí, dependrà de si hi ha investidura o no.

De totes maneres, el president del Govern espanyol en funcions sembla tenir poca feina aquests dies ja que li ha assegurat que "tinc l'agenda molt lliure", i li ha mostrat la seva disponibilitat a fixar la trobada –des del moment en què tornin a parlar– per a les properes 24 o 48 hores.

Poca gràcia

Aquí s'ha acabat la conversa i Rajoy ha conegut la veritat. Després de dos minuts de diàleg, el conductor del programa li ha explicat la veritat i li ha reconegut que, segurament, ells mateixos estaven més sorpresos que el mateix president espanyol perquè hagués colat la broma. Rajoy s'ha quedat parat i ha etzibat que "això no és seriós".

 

Fer bromes amb les institucions "té poca gràcia", s'ha lamentat més tard el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, que ha afegit que "les relacions institucionals són un assumpte molt seriós". Catalá ha volgut rebaixar la tensió assegurant que Rajoy "té la suficient flexibilitat i el suficient sentit de l'humor per entendre aquest tipus de qüestions".