El president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, assistirà demà a l’acte organitzat a l’aeroport de Barcelona en memòria de les víctimes de l’accident aeri de Germanwings.

Rajoy no tenia previst assistir a aquest homenatge a les 150 persones mortes el 24 de març de l’any passat en estavellar-se als Alps l’avió de Germanwings procedent de Barcelona. Això no obstant, ha decidit canviar l’agenda coincidint amb les crítiques provocades davant el seu silenci arran de l’accident de Freginals, on han mort aquest diumenge 13 estudiants d’Erasmus.

Aquesta serà la primera vegada en què tindran oportunitat de parlar Rajoy i el president Carles Puigdemont des que el cap de l'Executiu català va prendre possessió el passat 12 de gener. Els dos polítics no han mantingut cap contacte després que el president espanyol va evitar trucar al català per felicitar-lo pel càrrec.

Junqueras i Romeva

En principi estava previst que Puigdemont encapçalés l’acte al Prat i que la ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, acudís com a representant de l’Executiu espanyol.

A més del president, assistiran també a l'homenatge, organitzat per l'Associació d'afectats per aquell sinistre, el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, entre altres membres del Govern.

De manera simultània a la convocatòria de Barcelona, les famílies alemanyes afectades han organitzat un acte a l'aeroport de Düsseldorf.