Plantada contra Mariano Rajoy a l'Argentina en contra de l'article 155 i de la repressió que el seu govern està imposant a Catalunya i per clamar, des de l'altra punta del món, llibertat pels presos polítics. Mentre el president espanyol esmorzava amb diputats del Congrés argentí, el Moviment Socialista dels Treballadors (MST) va decidir tirar pel dret i fer un "Cataluñazo" contra el també cap del PP.

A les portes de la cambra argentina, i amb Rajoy dins, membres de l'MST amb pancartes amb estelades i en què s'hi podia llegir "Fora Rajoy, visca Catalunya" o, en d'altres, frases com "manipulació nacional" protestavan contra la repressió dels membres del govern espanyol cap als catalans.

El líder de l'MST, Alejandro Bodart, va carregar tant contra Rajoy com contra el president de l'Argentina, Mauricio Macri, i no va tenir cap problema a deixar anar que l'argentí "li rendeix homenatge [al president espanyol] com un vassall, però nosaltres repudiem la seva visita" perquè, a parer seu, "és un monàrquic i antidemocràtic que intervé Catalunya amb la constitució franquista a la mà, reprimeix el seu poble i fins i tot empresona autoritats electes per vot popular".

 

De fet, per posar una mica d'ironia a la situació, van referir-se al president del govern estatal com a 'M.Rajoy', mentre que al president argentí el van batejar com a "M.Macri". Bodart també va criticar que, "a l'igual que Macri, Rajoy no només defensa la monarquia sinó també els plans d'ajustament neoliberals".

Molt al contrari del que fan ells, l'SMT sosté que "lluitem tots els dies contra aquests plans i a més defensem el dret democràtic del poble de Catalunya a la seva independència", mentre també reclamaven que deixin de perseguir els membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) i altres persones independentistes.