El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha advertit avui el País Valencià que no segueixi les passes de Catalunya. En un acte del PP a Alacant, Rajoy ha avisat als valencians que seguir l'exemple català és "l'últim que necessiten".

"Els valencians no heu de seguir l'exemple de divisió, enfrontament i invenció de problemes que estan causant tantes dificultats a tants catalans", ha assenyalat.

A més, el president ha carregat amb duresa contra la llei del plurilingüisme a les escoles valencianes, aprovada el passat mes de febrer, ja que la considera "inconstitucional". Rajoy ha destacat que el govern espanyol no acceptarà "imposicions ni discriminacions al castellà". 

D'altra banda, la presidenta del Partit Popular valencià, Isabel Bonig,  també ha criticat aquesta reforma educativa i ha acusat la Generalitat Valenciana de voler "imposar i fer xantatge" amb el model educatiu "per canviar una societat plural i lliure". Bonig ha assegurat que el  País Valencià "no transitarà el camí de catalanització que va començar fa 30 anys a Catalunya" i ha afegit que saber valencià no hauria de ser "obligatori", sinó "un mèrit".