La periodista Pilar Rahola ha descrit avui al programa Tot es mou de TV3 una escenografia dantesca de cara al que pot succeir amb el judici al procés independentista, pel radicalisme i la catalanofòbia que s'ha instal·lat a la política espanyola. "Veig tanta maldat, tant odi, que crec que els presos polítics no tornaran a Catalunya després del judici. Sincerament ho dic", ha arribat a dir.

Rahola ha afegit que la dreta espanyola, i gran part de l'esquerra, estan apostant per una línia dura contra Catalunya, i que això pot comportar a mitjà termini la caiguda del president espanyol, Pedro Sánchez. "Està més sol i feble que mai", ha dit.

"Volen que Sánchez no arribi a la sentència del judici, i que abans sigui president o un dirigent del PSOE de l'ala dura, o la dreta governant", ha afegit. "S'ha instal·lat la idea a Espanya que a Catalunya ni aigua, i que van a totes. Ho pensa tota la dreta i una part important de l'esquerra", ha insistit. 

La periodista ha apuntat que tot ha sortit a la llum davant la possibilitat de nomenar un relator per negociar amb Catalunya. "Si per un relator munten aquest ciri...", ha apuntat, mentre recordava que han sortit Alfonso Guerra, el grup Prisa, els barons del PSOE i fins i tot Felipe González contra Sánchez.