La periodista Pilar Rahola ha criticat durament el fitxatge de José Montilla per al consell d'administració d'Enagás, i ho ha atribuit als favors des de fa dècades entre el president i exministre i el president de l'empresa, Antonio Llardén.

"És un escàndol majúscul, i també ho és que no ens inquieti, i que els diaris no en vagin plens, perquè vol dir que la salut democràtica de l'Estat espanyol està sota mínims", ha afegit en declaracions al programa Tot es mou de TV3.

Rahola ha detallat el pas de Llardén per Caixa Catalunya, controlada llavors per la Diputació de Barcelona. "Quan el president Montilla presidia la Diputació va posar l'actual president d'Enagas, Llardén, com a conseller de Caixa Catalunya. Al cap de pocs mesos el va posar de vicepresident de tota l'entitat, i en aquest temps aquesta caixa viu l'escàndol proporcionalment més greu de la història dels casos de finances. Era el tercer grup d'Espanya i va acabar amb un forat tan brutal que, mentre Caja Madrid va necessitar 22.500 milions d'ajuda pública (6% dels seus actius), Caixa Catalunya va necessitar 15.000 milions (el 25% dels actius), i van ser pagats per tots els ciutadans", ha indicat.

La periodista ha indicat que després Montilla va ser ministre d'Indústria i va gestionar amb el mateix Llardén, que ja era president d'Enagás, el tema del projecte d'emmagatzament de gas Castor al mar, que va provocar petits terratrèmols a la costa del País Valencià i Catalunya. "I ara resulta que Enagás posa Montilla al consell d'administració", ha afegit.

Rahola s'ha queixat que a més Montilla no té estudis, cosa que al seu entendre no té cap sentit per a una empresa tecnològica com Enagás. "L'únic que sap d'Energia dels que han posat és el de Podemos", ha indicat. 

"Per què Llardén posa Montilla, que no té estudis, i Pepiño Blanco, que no va acabar la carrera? Perquè són amics?", s'ha preguntat amb rotunditat.

Aquí pots veure la intervenció de Rahola al Tot es mou, a partir del minut 3:21:20

Rahola ja va criticar el fitxatge de Montilla dissabte al programa Preguntes Feqüents.