Li ha anat d’un pèl a Rafael Hernando que no l’expulsessin aquest dijous del Congrés dels Diputats. Ha passat tot durant la comissió constitucional, en una compareixença de Félix Bolaños. El diputat del PP interrompia constantment els oradors; tant quan parlaven els diputats com quan tenia la paraula el ministre de la Presidència i de Justícia. L’incident ha succeït, tot just, quan el socialista responia la ponent del PP en aquesta comissió, Cayetana Álvarez de Toledo. Ha estat llavors quan el president de la comissió, José Zaragoza del PSC, ha cridat l’atenció d’Hernando.

Aquí s’ha produït la picabaralla. Perquè Zaragoza li ha demanat a Hernando que posés punt final a les seves interrupcions. Però el diputat popular ha començat a replicar-lo des de la seva butaca, sense acceptar les peticions que li feia el president de la comissió, amb un llenguatge no verbal del tot desafiant. Llavors Zaragoza l’ha cridat a l’ordre, però de res ha servit. L’ha cridat una segona vegada, i tampoc no ha servit de res. L’ha amenaçat que a la tercera vegada que el cridés a l’ordre l’hauria d’expulsar de la sala. I així ha estat. Fins a quatre vegades li ha ordenat abandonar la sala. Davant la passivitat d’Hernando, Zaragoza ha cridat als serveis de la cambra perquè l’expulsessin. No ha estat possible. Seguidament, Zaragoza ha hagut d’abaixar el seu to i demanar-li, d’una manera més tranquil·la a Hernando, que es comportés. Llavors el diputat popular ha acceptat comportar-se, però mantenint el to desafiant, i sense deixar de callar.

Més tard, Hernando ha acabat sortint de la sala, per voluntat pròpia, al cap d’uns segons. I s’ha dirigit als periodistes mostrant-se indignat, assenyalant que és del tot “absurd” que Zaragoza l’hagi volgut expulsar de la sala sense haver aplicat el reglament del Congrés. Segons ha opinat el diputat del PP, el diputat del PSC ha fet mostra del nerviosisme que es viu entre les files socialistes, pel nou cas de presumpta corrupció que esquitxa el partit; a causa de Koldo García, exassessor de José Luis Ábalos.

 

Així, Hernando ha reconegut haver parlat una mica alt, en tant que conversava amb un altre parlamentari que es trobava força a prop, però ha negat que en cap moment hagi faltat al decòrum parlamentari. "Per a fer una prevenció, ha de dir quina és la causa i què és el que jo he pogut dir que ell ha sentit que hagi faltat a la cortesia parlamentària; jo no he fet cap expressió que hagi faltat en cap moment a la cortesia parlamentària; només he fet un comentari", ha defensat.

Bolaños avisa Junts que “opinar” sobre jutges pot ser “ofensiu”

Ha estat en la mateixa comissió parlamentària en la qual Bolaños ha assenyalat a Junts per Catalunya que “opinar sobre la feina d’un jutge en seu parlamentària pot ser ofensiu per la judicatura”. Així, el ministre ha argumentat que el sistema judicial espanyol és propi d’una democràcia consolidada, en el qual qualsevol decisió judicial es pot recórrer a instàncies superiors.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!