L’exministre de Justícia i diputat del PP, Rafael Catalá, torna al sector privat quan no han passat ni sis mesos de la moció de censura que va tombar el govern de Mariano Rajoy. Curiosament l’exministre s’incorporarà al despatx d’advocats Herbert Smith Freehills, despatx que al gener passat va renovar un dels seus contractes clau amb l’Estat: l’assessorament del govern espanyol en els plets que manté amb inversors internacionals per les retallades en el sector de les renovables, segons informa el diari La Información.

El gener passat el ministre d’Energia Álvaro Nadal va adjudicar al despatx on s’incorpora ara Rafael Catalá el contracte d’assessorament a l’Advocacia de l’Estat, contracte que té una durada de 27 mesos i fixa cada hora de treball en 300 euros. El contracte, negociat per la via urgent i sense publicitat, està valorat en 1,18 milions d’euros. L’anterior contracte, amb data d’octubre del 2011, tenia una durada de quatre anys i estava valorat en 2,8 milions d’euros.

Català no s’incorporarà coma  soci, sinó com a membre del comitè assessor. No tindrà exclusivitat, ni relació directa amb els clients, fet que li permetrà mantenir la seva acta de diputat.