La família Franco està tenint dificultats per desprendre's dels privilegis que els han envoltat quaranta anys després de la mort del dictador. Com era d'esperar, la nova llei de memòria democràtica del govern espanyol ha indignat al clan Franco, en especial, la suspensió dels títols nobiliaris atorgats durant el franquisme que planteja la nova regulació. El net més gran del dictador, Francis Franco, ha arribat a titllar la mesura de "discriminatòria" i ha afirmat: "Continuaré sent el senyor de Meirás encara que el govern espanyol no ho reconegui". 

"La supressió dels títols és una poca-soltada que no tindrà cap efecte pràctic, més enllà que et treguin el reconeixement oficial", ha afirmat el net de Franco, segons recull El Independiente. Malgrat assegurar que es tracta d'una figura estèril, Francis Franco es mostra indignat per perdre un títol nobiliari creat pel seu avi que no ha acabat tenint ni 50 anys d'història. Malgrat tot, no planeja recórrer la decisió del govern espanyol davant de la justícia. 

El net del dictador insisteix que la suspensió dels seus títols és "discriminatori", ja que hi ha altres títols creats durant l'època franquista que no seran eliminats. Sota quin criteri desapareixen uns i no altres? Els títols creats entre el 1948 i 1978 que desapareixeran seran aquells que la seva concessió suposi "una exaltació de la Guerra i la Dictadura". En aquesta definició, els títols nobiliaris creats a mida i repartits per la família Franco se situen en un lloc destacat de la llista de títols a suprimir.

Tanmateix, Francis Franco insisteix a dir que això és una mena de discriminació cap a la família del dictador. "Els títols que va donar el franquisme són tots. Si treus uns i no altres hi ha una discriminació, cosa que és inconstitucional. Basant-se en què? Amb quin criteri? Han fet una biografia o un estudi profund? Ha estat al caprici, a la voluntat i l'amiguisme dels uns i dels altres. Me n'alegro per tots aquells que no els els hagin tret", lamenta indignat a El Independiente. Les explicacions darrere de la mesura no semblen suficients per al net del dictador, qui malgrat la indignació es quedarà sense el seu títol nobiliari. 

Francis Franco no serà l'únic net del dictador que es quedarà sense títol. Entre els 13 comtats, els 13 marquesats, els quatre ducats, dos grans d'Espanya i un senyoriu que deixaran d'existir amb la nova llei, hi ha un ducat que era d'una altra Franco. Concretament, l'atorgat per Joan Carles I a Carmen Franco, el qual des del maig de 2018 està en mans de la seva filla, Maria del Carmen Martínez-Bordiú.