La policia espanyola no ha hagut de carregar aquest divendres a la nit contra els manifestants concentrats al carrer Ferraz de Madrid per protestar contra la llei d'amnistia. Aquesta ha estat la quinzena jornada de mobilitzacions contra la investidura de Pedro Sánchez. Les manifestacions han tingut una participació irregular al llarg d'aquestes dues setmanes, amb un màxim de 8.000 persones. A la manifestació d'aquest dijous es van arribar a concentrar unes 4.000 persones, però molts dies només s'han congregat poc més d'un miler. Aquest divendres s'ha calculat una presència que està al voltant de les 1.000 persones.

L'extrema dreta de Vox és l'únic partit que dona suport i no censura les manifestacions que algunes nits han acabat de forma violenta i culpen la policia espanyola d'actuar de forma desproporcionada. Els policies acostumen a carregar hores després de suportar insults de tota mena, però aquest divendres no ho han hagut de fer. Els manifestants dirigeixen la seva ira contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui titllen de "fil de puta". També s'insulta sovint el president català a l'exili, Carles Puigdemont.

Aquesta nova nit de protestes a Madrid contra l'amnistia i la investidura de Pedro Sánchez precedeix una manifestació que acollirà aquest dissabte al matí la capital espanyola, promoguda per 100 entitats i amb l'aval del Partit Popular (PP). S'espera que aquesta manifestació diürna sigui pacífica i transcorri amb normalitat.

Simbologia feixista

Els manifestants que s'han aplegat a Ferraz en les manifestacions nocturnes han proferit crits i lemes feixistes, racistes, homòfobs i masclistes, i també s'han dedicat a exhibir simbologia feixista, inclús dijous es va veure una esvàstica.

 

Assetjament al PSOE

L'assetjament a les seus del PSOE s'han reproduït també a la resta de l'estat espanyol. Els socialistes han criticat el capteniment dels manifestants acusant-los de ser uns energúmens i han demanat que cessin amb els seus atacs. Així mateix, en les protestes s'han pogut veure agressions a periodistes constantment, fet que ha motivat comunicats de rebuigs de diverses organitzacions professionals. "Premsa espanyola manipuladora" és un dels lemes més corejats cada dia en les manifestacions contra l'amnistia, que són promogudes per perfils ultradretans a les xarxes socials.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!