El president, Quim Torra, ha enviat una carta al president espanyol, Mariano Rajoy, per demanar-li una reunió on dialogar sense condicions. “Estic disposat a començar aquest diàleg demà mateix”, assegura en la missiva, la primera que ha enviat des que ahir, dijous, va prendre possessió del càrrec de president, i on adverteix que el seu govern serà fidel a l'expressió democràtica de l'1-O.

“Sense condicions, amb el respecte institucional mutu degut, amb la predisposició a parlar de tot, sense límit temporal i amb el format que convinguem més oportú”, proposa Torra en la seva petició d'una reunió. 

El president recorda a Rajoy que el projecte polític que defensarà el seu govern és el que van defensar els ciutadans el 21-D, “fidel a l’expressió democràtica de l’1-O i el seu resultat”, i recorda que les circumstàncies polítiques del país són excepcionals per l’existència de presos polítics catalans, “demòcrates i honorables, en plenitud de drets polítics, en situació de presó preventiva o a l’exili”.

 

Torra destaca al text que aquesta és la primera carta que envia des que ha pres possessió del càrrec i que el diàleg va ser un dels puntals del seu discurs d’investidura. “És evident que existeix un conflicte polític entre Catalunya i l’Estat espanyol i que s’ha d’afrontar únicament des de la política”, adverteix. 

El president ja va plantejar l'oferta de diàleg a l'Estat junt al president a l'exili, Carles Puigdemont, dimarts passat, l'endemà de ser investit pel Parlament com a cap de l'executiu català.