El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat al programa FAQS de TV3, que analitzarà el protocol dels Mossos d'Esquadra que s'ha seguit avui per determinar si ha hagut alguna vulneració amb les càrregues que han efectuat aquest migdia a Barcelona contra grups independentistes. "Si alguna praxi no respon als protocols l'analitzarem", ha insistit. Torra, però, ha deixat clar que no demanarà la dimissió del conseller d'Interior, Miquel Buch, que reclamen la CUP i el PP.

Torra ha assenyalat que la situació creada avui a Barcelona amb la manifestació de Jusapol per homenatjar els policies espanyols que van intentar impedir el referèndum de l'1-O, "era complicadíssima". Ha afegit que ha estat en contacte tot el dia amb Buch i també amb el secretari d'Interior, Brauli Duart. "Jo comparteixo l'ofensa que sentien molts catalans per la manifestació dels policies a les portes de l'1-O", ha subratllat. Però ha afegit que si el país "se la juga en la defensa de la llibertat d'expressió", la marxa de Jusapol no es podia prohibir.

Ha reconegut que hi ha coses de la manifestació independentista a Barcelona que no li han agradat, en al·lusió a quan alguns dels concentrats a la plaça Sant Jaume han anat a buscar els de Jusapol per la Via Laietana. Però no ha volgut fer cap crítica als CDR i la CUP per no malmetre la unitat.

El president ha explicat que s'han posat en llibertat 2 dels 6 detinguts, i que espera que també acabin en llibertat la resta. I ha condemnat totes les expressions de violència. "No em sento responsable de les imatges d'avui a Barcelona", ha conclòs.

També ha explicat que es va desallotjar l'Acampada de la plaça Sant Jaume, per les tendes. "No les podíem tenir quan hi ha una alerta en terrorisme, perquè algú hi podria haver amagat alguna cosa. Només demanàvem que no hi hagués tendes", ha indicat.