El president de la Generalitat, Quim Torra, ha estat rebut aquest matí pel president de la República d’Eslovènia, Borut Pahor, a Ljubljana, on és en viatge oficial.  El president eslovè ha publicat una fotografia de la trobada, que ha qualificat d'informal. Pahor és el primer cap d'estat que rep, de forma pública, al president de la Generalitat. 

Pahor, que abans de ser escollit cap d'estat va ser primer ministre de país i president del Parlament eslovè, s'ha entrevistat amb Torra a la capital del país, després que el president li escrivís una carta i parlessin per telèfon la setmana passada. 

Segons ha informat la presidència de la república eslovena a través d'un comunicat, Pahor ha rebut aquest dijous en una conversa "no oficial" a Torra al palau presidencial, a Ljubljana, en una trobada que no constava en l'agenda oficial feta pública pel Govern.

El comunicat informa que la reunió privada ha estat a petició de Torra, qui va sol·licitar la trobada i va mantenir una conversa telefònica amb Pahor a inicis d'aquesta setmana. Segons la presidència eslovena, els dos presidents han conversat sobre "la tradició d'una bona cooperació entre Eslovènia i Catalunya".

Situació catalana

Pahor, però, remarca en el comunicat que Ljubljana no "interfereix" en la situació catalana. "És un afer del poble de Catalunya i del regne d'Espanya, en el context dels esforços per assolir més autonomia a Catalunya".

Torra és en un viatge oficial a Eslovènia, on aquesta tarda pronunciarà una conferència a l'Ajuntament de Ljubljana titulada "Catalunya: de la gàbia constitucional espanyola a la llibertat". Hores abans de reunir-se amb Pahor, Torra s'ha trobat amb l'expresident d'Eslovènia, Milan Kucan. I aquesta tarda té previst reunir-se amb l'alcalde de la capital eslovena, Zoran Jankovic.