Nova edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE). Aquest any, la universitat, que tindrà lloc del 17 al 24 d’agost a Prada de Conflent, Catalunya Nord, celebra la seva 51a edició.

El tret de sortida el donarà la consellera de Salut, Alba Vergés, que participarà en la inauguració de les jornades el dia 18 d’agost al migdia. A més a més, la lliçó inaugural anirà a càrrec del vicepresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Pere Barrios.

ALBA VERGES ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés / ACN

Per altra banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, participarà a la cloenda de commemoració dels 50 anys de la Universitat Catalana d’Estiu, el dia 20 al migdia. Ho farà al costat del president de l’UCE, Jordi Casassas, i el president de la Fundació UCE i de l’Institut d’Estudis Catalans, Joandomènc Ros.

A l’edició d’enguany, com no podria ser d’una altra manera, el procés hi té un paper important. Una de les activitats que es destaquen d’enguany és una taula rodona amb l’advocat Gonzalo Boye sota el títol Procés judicial versus procés nacional. També relacionada amb el procés, hi ha programada una taula rodona sobre la independència a la Catalunya Nord sota el nom Catalunya Nord i el Procés.

Gonzalo Boye Advocat - Sergi Alcazar

L'advocat Gonzalo Boye / Sergi Alcàzar

A més, també es farà un acte sobre El dret a la independència. 10 anys de les consultes populars, on hi participarà el professor de ciència política a la Swansea University i vicepresident del Centre Maurits Coppieters, Alan Sandry, i presentada per Anna Arqué, de la International Commission of European Citizens. 

On som? Als deu anys de la consulta d’Arenys de Munt serà també una taula destacada durant la Universitat Catalana d'Estiu, amb la participació del coordinador de la consulta sobre la independència de Catalunya d'Arenys de Munt de l'any 2009, Josep Manel Ximenis, l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau i l'alcalde de Moià, Genís Guiteras. 

Mariàngela Vilallonga acn

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga / ACN

Però a la Universitat Catalana d’Estiu no tot és política. També hi ha espai per a l’activisme, la història i la cultura. Així, la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, participarà a l’acte Premi Canigó a Jordi Savall, músic.

Així, també es farà una ofrena floral a la tomba de Pompeu Fabra, a Prada, i la commemoració de Ramon Margalef, el gran científic català.

josep Bargalló acn

El conseller d'Educació, Josep Bargalló / ACN

A la cloenda de les jornades, el dia 24 d’agost, hi participarà el conseller d’Educació, Josep Bargalló, i la cerimònia tindrà lloc el dia 24 d’agost al migdia.