El president de la Generalitat, Quim Torra, ha felicitat el president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Clara Ponsatí per la resolució del Tribunal Suprem (TS) sobre la seva candidatura a les eleccions europees: "Ha tornat a guanyar. Els tribunals li han tornat a donar la raó".

En declaracions als mitjans després d'assistir a l'assemblea general de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) aquest diumenge a Tarragona, Torra ha titllat de victòria que el Suprem hagi "declarat que són elegibles", i ha desitjat que el Tribunal Contenciós-Administratiu es pronunciï aquest dilluns. "Mireu si era aberrant la resolució de la Junta Electoral Central (JEC), de la qual veiem un dia més la seva politització i animadversió cap a llibertats i drets fonamentals, que la Fiscalia i el Tribunal Suprem ja els han donat la raó" a Puigdemont, Comín i Ponsatí, ha assegurat Torra.

El president de l'Executiu català també ha criticat "en el que s'ha convertit el festival de la justícia espanyola, que el Suprem envia aquesta resolució perquè la prengui un altre tribunal," ja que el TS ha resolt que la competència correspon als Jutjats del Contenciós-Administratiu de Madrid i ha ordenat els jutjats competents que el resolguin immediatament.

Torra també ha reaccionat als fets aquest diumenge a Mauthausen (Àustria), quan la ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha abandonat l'homenatge de la Generalitat de Catalunya als republicans deportats durant el nazisme, després que la directora general de Memòria Democràtica de la Generalitat, Gemma Domènech, recordés "els presos polítics" en presó preventiva per l'organització del referèndum l'octubre de 2017. El president de la Generalitat ha agraït a Domènech que hagi recordat que fa dos anys el conseller "Raül Romeva, pres polític d'Espanya, hi era i avui no hi és. I no hi és perquè és un pres polític", ha destacat.

També ha agraït la fidelitat de la ANC amb el mandat de l'1 d'octubre, i ha defensat que la independència és un objectiu que comparteixen amb l'assemblea, així com "arribar per mitjans democràtics, no-violents i amb actes de determinació".