L'escriptor Quim Monzó ha criticat la interpretació de l'himne nacional de Catalunya, Els Segadors, en la presa de possessió del president Pere Aragonès, després que la cantant Magalí Saré ha variat la lletra i ha parlat de "segadores" en femení.

"Quina cosa més ridícula", ha indicat Monzó. "Comencen bé", ha afegit.

 

L'escriptor ha afegit amb ironia que ara s'hauria de traduir l'himne espanyol al femení, tot i que no té lletra. 

monzo

Aragonès ha reiterat en el seu discurs el seu compromís de "fer inevitable l'amnistia i l'autodeterminació" i la seva "prioritat ineludible" de treballar per "la felicitat de la ciutadania". "Necessitem desbrossar el camí, sent conscients que, qui obre pas sol ser qui més s’embruta. Però toca arremangar-nos sense por de les esgarrinxades. És l’hora d’esllomar-nos cada dia com ningú". I ha obert una escletxa a l'esperança. "El sotrac és gran i durant massa temps no ens ha deixat avançar. Per això el país necessita alçar de nou el cap, i obrir una nova etapa. Amb tota la urgència. Sense més dilació".

Sota l'escenari l'escoltava la seva família així com destacats dirigents polítics catalans. Eren una quarantena, per complir amb les restriccions imposades per la pandèmia. Des de la presidenta del Parlament a l'alcaldessa de Barcelona, passant pels presidents Torra, Mas i Montilla. També hi eren els presos polítics Oriol Junqueras, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que han pogut obtenir un permís penitenciari per assistir-hi. El morbo, que entre els convidats hi tornava a haver dos representants del govern espanyol, cosa que no va passar amb la presa de possessió de Torra. Eren la delegada Teresa Cunillera i el ministre MIquel Iceta. El líder del PSC, que no ha volgut visitar els presos al llarg de tots aquests anys -com sí que han fet altres companys seus com Montilla o Collboni- a pocs metres de Junqueras, que des del primer dia li ha retret la seva manca d'empatia. La d'ells dos ha estat la salutació més freda. Amb els Jordis, la conversa ha estat més llarga.