El conseller Quim Forn es presenta com a cap de llista per Barcelona a les eleccions municipals del maig i ho fa sabent que va a unes eleccions "amb el perill que el judici em deixi fora de joc". Així ho ha manifestat en una entrevista a Catalunya Ràdio que s'ha avançat a primera hora del matí i on ha indicat sentir-se disposat a seure a parlar fins i tot amb la gent que l’ha portat a la presó.

Forn és conscient de que se'l podria inhabilitar i per tant ha explicat a l'emissora que si això passa i és ell qui ha guanyat els comicis la seva "segona serà l'alcaldessa".

Un dels noms que més sona per ser la mà dreta del conseller és la consellera de la Presidència Elsa Artadi, tot i això Joaquim Forn no ho assegura: "no està tancat però és una possibilitat ferma perquè ho faria molt bé". En la mateixa línia, Forn ha confirmat que es presentarà sota les sigles de JxCat.

"Valls no té projecte de ciutat"

La setmana passada, el candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls va mostrar "preocupació" per la candidatura de Forn: "Trobo que és una provocació per als barcelonins, la justícia, el dret i la Constitució", va afirmar l'ex-primer ministre francès.

El conseller d'Interior ha carregat contra les declaracions de Valls: "Una provocació, que jo em presenti? Hi tinc tot el dret, tots els meus drets polítics intactes. On són els principis republicans de Manuel Valls? Passa per damunt de la presumpció d'innocència!?", ha subratllat.

Segons el conseller, Valls "no té projecte de ciutat" i per això "farà campanya amb l'eix nacional". Sobre aquest tema, Forn es pregunta si Valls aguantarà a l'oposició quan hagi perdut els comicis.

Llista conjunta:

Forn ho té clar, si a últim moment sorgeix l'oportunitat de fer una llista conjunta ell assegura que s'apartarà de la cursa. Ara bé, aquesta llista "no hauria de ser de noms, sinó un equip amb confiança absoluta entre nosaltres. La dispersió de candidatures no és una bona notícia", sentencia. 

De la mateixa manera que Forn ha pogut llençar en directe una oferta de llista conjunta a Ernest Maragall i Ferran Mascarell, ha matisat que no ha parlat directament amb Jordi Graupera

Durant l'entrevista s'ha volgut preguntar a Forn per la que es va proclamar candidata inicialment després de superar unes primàries, Neus Munté. El conseller ha explicat com han succeït els fets: Munté li va dir a Forn que si ell es presentava a les primàries, ella no ho faria. En aquell moment el conseller no ho tenia clar i ara ha canviat d'opinió.

De cara als pactes postelectorals, Forn vol pactar amb ERC perquè hi ha "molts punts de coincidència" i diu que pactar amb els comuns no està en les prioritats però no tanca la porta a dialogar amb ells. De fet, el candidat ha assenyalat que es necessitaran grans acords entre diferents forces polítiques i, per tant, ha obert la porta a arribar a "acords puntuals" amb el partit d'Ada Colau. L'objectiu de Forn és "recuperar els grans consensos de ciutat" i ha lamentat que amb Colau hi ha hagi hagut un "govern feble" que, segons ell, no s'ha distingit per buscar el diàleg. 

El conflicte dels taxis:

Precisament aquesta matinada, els taxistes han desconvocat la vaga després d'acceptar la proposta del Govern i els VTC han decidit mantenir la vaga; Forn admet que en aquest conflicte "hi ha dos drets legítims que col·lisionen". Per tant, el conseller reconeix que la solució no és fàcil i que no hi veu "una solució definitiva".

D'aquesta manera, Forn es decanta per una "fórmula de transició" per al sector del taxi sense xantatges com el de paralitzar el Mobile World Congress.

"Tip de les visions catastrofistes"

"Part de la crítica la puc acceptar però n'estic tip, de les visions catastrofistes i d'autoflagel·lació! Hem arribat més lluny que mai". Aquesta és la resposta del conseller quan se li diu que alguns veuen els independentistes sense estratègia comuna i dividits.