Els sis membres del secretariat nacional de la CUP que han dimitit aquest divendres dels seus càrrecs, militants o considerats propers al corrent intern Poble Lliure, tenen una llarga trajectòria en l'activisme i les organitzacions de l'esquerra anticapitalista i independentista catalana, o en els moviments de lluita cívica i internacionalista. 

Tomàs Sayes

Nascut a la Pobla de Lillet (Berguedà) el 1985, és enginyer informàtic de professió. Membre de la COS (Coordinadora Obrera Sindical), va militar també al Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). El 2009 va participar en una vaga de fam durant un mes en contra del pla Bolonya a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a conseqüència de la qual va haver de ser hospitalitzat. Aquí podeu llegir una entrevista amb l'exmembre del secretariat de la CUP publicada per Juventud Subversiva. Sayes va participar en les negociacions dels pressupostos amb el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras en qualitat de membre del secretariat de la CUP.

Foto: foto-despidos.net

Ester Rocabayera i Jordan

Nascuda a la Garriga (Vallès Oriental) el 1968. Militant de l'MDT des dels anys vuitanta, grup que va confluir en Poble Lliure, corrent en el qual milita actualment. También ha militat als Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC) i va impulsar la CUP a la Garriga des de principis del 2000. El 1992 va participar en activitats de denúncia de l'anomenada Operació Garzón contra l'esquerra independentista. Ha participat en iniciatives de solidaritat amb els pobles sahrauí i bosnià o en l'asemblea local del moviment 15-M a la Garriga. Va formar part de la candidatura de la CUP al Parlament del 2012, que liderava David Fernàndez per Barcelona, i de la del 2015, encapçalada per Antonio Baños. 

Foto: CCMA

Joel Jové i Martí

Nascut a Alfés (Segrià) el 1980, d'on és regidor. És el primer membre de la CUP a la Diputació de Lleida i coordinador en representació de Ponent als òrgans nacionals de la formació anticapitalista. És llicenciat en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i Diplomat en Fisioteràpia. Membre de Poble Lliure.

Foto: ACN

Roger Castellanos i Corbera

Nascut a Santa Eugènia del Congost (Vallès Oriental) (1987), és agricultor, llicenciat en Ciències Polítiques i primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Tagamanent. És nebot de Carles Castellanos, un històric de l'esquerra independentista que recentment ha criticat el funcionament de la CUP i amb qui ha publicat conjuntament el llibre El fenomen nacional. El 2004 va participar en la fundació del Casal Independentista i Popular "La República" de la Garriga, que després s'integrà com Assemblea de Joves a la CAJEI. El 2014 es va integrar a l'MDT i, en dissoldre's aquesta formació, a Poble Lliure. Col·labora al portal independentista Llibertat.cat

Foto: LLibertat.cat

Guim Pros Tàrrega

Nascut a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) el 1976. Regidor i portaveu de la CUP a l'ajuntament fins al 2015. Va estudiar Humanitats a la UAB i és restaurador i gestor cultural. Va regentar L’espai Gastronòmic i Cultural Terra Dolça. Ha militat a l'MCAN, Maulets i ha estat membre del Casal Popular la Guitza.

Foto: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Omar Diatta

Nascut a Djembering (Senegal), el 1978. Militant de la CUP de Mataró (Maresme). Està vinculat al moviment independentista de la regió del Casamance. Va estudiar realització i producció de cinema, televisió i vídeo. És membre de l'Associació Oudiodial per l'Ajuda Social Mútua.Aquí podeu trobar més detalls de la seva biografia.

Foto: mataro-diembering.blogspot.com.es