David Sánchez Pérez-Castejón, és el germà de Pedro Sánchez, el president espanyol,. Actualment, es troba en el punt de mira de la justícia en ser investigat per un presumpte delicte continuat contra la Hisenda Pública i la Seguretat Social, malversació de fons públics, tràfic d'influències i prevaricació. El germà petit del president socialista se suma a la llista de persones de l'entorn del dirigent que és denunciada pel psuedosindicat ultra Manos Limpias. Qui és David Sánchez i com ha acabat en el radar del sindicat d'extrema dreta?

🟡 La jutge que investiga el germà de Pedro Sánchez ja reclama documentació


El germà de Pedro Sánchez: qui és

Amb un perfil públic molt baix, el germà menor de Pedro Sánchez és un músic de 50 anys que respon al nom artístics de David Azagra. Va estudiar als Estats Units (EUA) i a Rússia, on es va graduar en Composició i Direcció d'Orquestra al Conservatori estatal de Sant Petersburg Rimsky Korsakov. La seva formació no acaba aquí, també va estudiar a Lucerna, Milà i Siena. A més, va ser becat per diverses residències artístiques i altres projecte que l'han dut a viatjar per tot el món. Actualment, treballa, des de fa set anys, com a director de l'Oficina d'Arts Escèniques de la Diputació de Badajoz.

De què acusa Manos Limpias al germà de Pedro Sánchez? 

Segons Manos Limpias, entre els onze aspirants que es van presentar al càrrec de director de l'Oficina d'Arts Escèniques a la convocatòria pública del 2017, David Sánchez va ser elegit per presentar "un perfil acreditat més concordant" amb els requisits de la convocatòria, complir tots els mèrits específics i perquè "les seves contestacions a les preguntes que se li van formular el fan el candidat més idoni per exercir el lloc". És a dir, consideren que se li va fer el lloc a mida.

A més, sostenen que David Sánchez és director de l'Orquestra Simfònica, la Banda Simfònica Orquestra de Cambra de la Diputació, però "percep un sou sense anar a treballar". "En aquests set anys en què David Azagra —nom artístic de David Sánchez Pérez-Castejón— ocupa el lloc de director de l'orquestra del Conservatori Superior de Música de Badajoz, no l'ha dirigit més vegades", afirma el sindicat ultra Manos Limpias. Així mateix, exposen, atesa una notícia publicada per un mitjà de comunicació, que David Sánchez "no assisteix al seu lloc de treball a la Diputació, excepte en comptades ocasions", malgrat que "no té autoritzada la prestació dels seus serveis en règim de teletreball".

Per la seva banda, el PSOE ha subratllat que el jutjat de Badajoz que ha obert diligències d'investigació al germà del president del Govern, David Sánchez, no l'acusa de cap mena d'irregularitat i reconeix que no hi ha cap indici de delicte. "Estem davant d'una nova denúncia falsa de l'associació ultradretana habitual basada en falques i notícies falses de tabloides digitals", han sostingut fonts del PSOE a EFE. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!