La jutge que investiga el germà de Pedro Sánchez ja reclama documentació. La titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Badajoz encarregada de la investigació a David Sánchez Pérez-Castejón, germà del president del govern espanyol, ha firmat una interlocutòria que admet a tràmit la denúncia del sindicat Manos Limpias, que va interposar-la arran que David Sánchez fos contractat per part de la Diputació de Badajoz el juny del 2017. La jutja l'investiga per un delicte continuat contra la Hisenda Pública i la Seguretat Social, malversació de fons públics, tràfic d'influències i prevaricació. El germà del president treballa des de fa set anys com a director de l'Oficina d'Arts Escèniques de la Diputació de Badajoz. Aquest dilluns s'ha fet públic que la magistrada ha demanat documentació a la Diputació relativa al contracte de David Sánchez.

El president de la Diputació de Badajoz i un altre funcionari, investigats també

La investigació a David Sánchez es fa extensible al president de la Diputació de Badajoz, Miguel Ángel Gallardo, i a un altre funcionari de la mateixa institució, el cap de servei de suport jurídic i inspecció de l'àrea de Recursos Humans i de Règim Interior de l'administració provincial, Alejandro José Cardenal. Se'ls imputen els mateixos delictes que a David Sánchez. El pseudosindicat Manos Limpias apunta en la seva denúncia que durant els set anys que fa que el germà del president ocupa el càrrec a la Diputació només ha assistit al seu lloc de feina en "contades ocasions". "Si és greu comprovar que no dirigeix l'orquestra simfònica de Badajoz, és més greu encara saber que no assisteix al seu lloc de feina a la Diputació Provincial de Badajoz tret de contades ocasions", sosté Manos Limpias. 

David Sánchez no ha estat l'únic director a càrrec de l'orquestra

El sindicat explica, a més, que durant aquests anys David Sánchez no ha estat l'únic director al capdavant de l'orquestra, malgrat que el càrrec sigui "únicament per la persona designada". A banda, indiquen que el germà del líder de l'executiu espanyol no assumeix les funcions que ha de desenvolupar el càrrec a més de dirigir l'orquestra del conservatori. Per contra, aquestes tasques sí que s'haurien exigit als anteriors directors. Són feines de despatx i de coordinació amb altres conservatoris, comunicació amb altres grups instrumentals, equips de professors i directius. 

Manos Limpias relaciona David Sánchez amb el cas Koldo

El sindicat alerta també que la residència fiscal de David Sánchez és a Elvas, Portugal. Es tracta del mateix municipi on presumptament es van desviar diners de les comissions il·legals de mascaretes al cas Koldo

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!