"Ara presentaré una altra querella contra el policia que segueix afirmant la barbaritat tan gran que diu que jo tinc comptes a Suïssa". Amb aquestes paraules, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha anunciat a BTV que presentarà una nova querella contra Eugenio Pino, qui va ser número dos de la policia, per haver dit ahir a El Mundo que manté que Trias té comptes a Suïssa.

Trias, que ha recordat que "durant la campanya electoral vaig haver de suportar que ens diguessin corruptes, casta i, fins i tot, que tenia comptes a Suïssa", ha assegurat que "tot el que es va fer durant el nostre mandat a l'Ajuntament es va fer a la perfecció, comptàvem amb grans professionals".

Lamentant-se altra vegada que l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz continuï ocupant una cadira de diputat al Congrés, i encara més que presideixi una comissió, ha emplaçat l'exministre a "demanar perdó" tenint en compte que "és un home profundament catòlic i se sent profundament catòlic".

Exhibició d'honestedat

El paper de l'expresident del Govern Artur Mas en el judici és una "exhibició d'honestedat" per l'exalcalde, que afirma que "no se li pot demanar res més" i exposa que se'n sent "molt orgullós". Precisament per això, Trias ha demanat "remar tots en la mateixa direcció" perquè "és un moment històric" en què "ens juguem el futur de més d'una generació".

En aquest sentit, ha deixat anar: "Espero que la sentència pel judici del 9-N no estigui escrita perquè es cometria un gravíssim error" i ha aprofitat per defensar l'extinent d'alcalde d'Urbanisme Antoni Vives, detingut la setmana passada en el marc de l'Operació Pika perquè, a parer seu, "és una persona excepcional a qui s'està intentant desprestigiar sense fonament".