La plataforma de ressenyes TripAdvisor està rebent milers de queixes per censurar comentaris escrits en català. Plataforma per la Llengua, després de rebre nombroses denúncies per aquesta discriminació lingüística, ha decidit posar en marxa una petició per signar un pla de xoc de "mesures contra les discriminacions i la impunitat i reclamar als governs que les apliquin per posar fi a aquesta situació".

Plataforma per la Llengua assegura que el cas de TripAdvisor és "el més flagrant" que ha rebut i també és l'empresa que més queixes ha generat en el servei d'assessorament a les persones discriminades per motius lingüístics.

Plataforma per la Llengua recorda que "malgrat que les legislacions catalana, valenciana, balear i aragonesa (pel que fa a la Franja) han reconegut el dret del consumidor de parlar en català, centenars de normatives de l'Estat imposen l'ús del castellà a les empreses". En la mateixa línia apunten que aquesta situació de privilegi d'una sola llengua (en aquest cas, de l'espanyol) afavoreix que molts empresaris i treballadors desenvolupin actituds catalanòfobes.