L'agència britànica Reuters veu "tocades de mort" les curses de toros a Espanya, a causa de la pandèmia del coronavirus

Recorda que les curses de toros estan prohibides a Catalunya, però que són "una part emblemàtica de la cultura tradicional espanyola".

"Les places de tot Espanya estan buides aquesta temporada, perquè l’epidèmia de coronavirus ha mantingut els matadors i els aficionats tancats a casa seva durant setmanes. S’han cancel·lat festes importants com la de Sant Isidre, la fira d’abril de Sevilla i la de Sant Fermí de Pamplona prevista al juliol, i s’han enviat els bous directament a l’escorxador. La clausura podria suposar un cop fatal per a un controvertit espectacle que el poeta Federico Garcia Lorca va titllar un cop de “l’última cosa seriosa”", assenyala.

toros Reuters

"El coronavirus pot representar un cop mortal a les curses de toros", apunta Reuters

Reuters apunta que les pèrdues de la tauromàquia podrien superar els 77 milions d'euros si, tal com es preveu, es cancel·la la temporada, segons la Unió de Criadors. El cost de criar un toro de lídia és de 5.000 euros, i si s'envia a l'escorxador se'n cobren només 500, recorda.

Es calcula que entre 4.000 i 5.000 toros de lídia aniran aquest any directament a l'escorxador sense passar per cap plaça de toros.