Una activista animalista ha interromput aquest dissabte l'acte pel Dia Mundial de l'Alimentació al Disseny Hub de Barcelona, sota la mirada de la ministra de Treball, Yolanda Díaz, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el ministre de Consum, Alberto Garzón, que han participat en l'esdeveniment. Segons ha informat Betevé, després de les intervencions dels polítics, la representant de l'organització Animal Rebellion ha pujat a l'escenari i s'ha enganxat les mans al faristol amb cola, mentre feia un discurs contra el consum de carn i a favor del veganisme. "Molts diàlegs, però no s'està fent res. Estem fartes d'actes i reunions i no veiem cap acció", ha cridat adreçant-se cap als polítics presents. Els organitzadors de l'esdeveniment han hagut de desmuntar el faristol i retirar l'activista de l'escenari, encara enganxada, mentre cridava "justícia animal, ja" i "no tenim planeta B". 

 

Exigències als governs

L'activista ha pujat a l'escenari per demanar als governs que prenguin mesures per impulsar el veganisme. "Perdoneu, tallo aquest acte per exigir als governs, tant català com espanyol, una transició a un sistema d'alimentació basada en plantes, just i sostenible per a tothom, tant per a les persones humanes com per als animals", ha començat el seu discurs. La membre d'Animal Rebellion ha demanat al govern espanyol que faci polítiques per fomentar l'alimentació vegana i ha exigit a la Generalitat que no doni ajudes al sector ramader. Després de quatre minuts de discurs, l'organització de l'esdeveniment ha demanat a l'activista que sortís de l'escenari, però ella s'hi ha negat i ha advertit que s'havia enganxat al faristol amb cola. Diversos operaris han pujat a l'escenari per desmuntar el faristol i desconnectar els micròfons i, tot seguit, s'han emportat a l'activista, mentre cridava "justícia animal" i apuntava que no hi ha un "planeta B".

'Viu saludable, viu millor'

L'acte d'aquest dissabte s'ha celebrat en el marc del Dia de l'Alimentació Sostenible a Barcelona, sota el títol 'Viu saludable, viu millor'. La ministra de Treball, l'alcaldessa de Barcelona i el ministre de Consum han participat en la jornada, juntament amb representants de la Gasol Foundation, Unicef, l'Associació Espanyola contra el Càncer i Justícia Alimentària. Precisament, la representant d'Animal Rebellion ha accedit a l'escenari just abans d'una taula rodona, on han participat Roger García (Unicef), Cristina Ribes (Gasol Fundation), Ana Fernández (Associació Espanyola Contra el Càncer) i Javier Guzmán (Justícia Alimentària). Tots ells han apuntat que és necessari impulsar polítiques bàsiques per a un sistema alimentari sostenible i saludable. Moderats per la influencer i activista Carlota Bruna, han subratllat que cal educar els nens sobre quins són els hàbits saludables i han demanat la regulació de la publicitat d'aliments enfocats al públic infantil.