Tothom parla del pin parental de Vox a Múrcia, però, què és exactament? Es tracta d'una proposta estrella de la formació d'extrema dreta des de les eleccions autonòmiques del passat mes de maig i està relacionada amb el tema de l'educació afectivo-sexual a les aules. A la pràctica és un paper que permet que els pares puguin decidir vetar les activitats externes que qüestionen les seves conviccions morals, ideològiques o religioses a les escoles. L'objectiu no és cap altre que el fet que els pares dels nens i nenes decideixin si els seus fills han d'anar o no a aquestes activitats. I està dirigit, majoritàriament, a xerrades contra l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. 

La mesura, que en principi sembla tenir una bona acollida, està portant de corcoll el govern de PP i Ciutadans. El pin parental és la condició que demanava Vox per donar suport als pressupostos generals del 2020. Tot i que semblava que hi havia certa unitat, Ciutadans hauria negat el suport a aquesta mesura, segons recull Eldiario.es.

El model de pin parental que Vox ha penjat a la seva web

Vox ha facilitat un formulari que ha penjat a la seva web ―i que es pot descarregar― on es pot llegir: "Davant la possibilitat que el meu fill pugui ser adoctrinat amb ideologia de gènere contra la meva voluntat, els meus principis i valors morals, em dirigeixo a vostè per sol·licitar-li que el centre que vostè dirigeix ens informi prèviament a través d'una autorització expressa" sobre qualsevol matèria "que pugui resultar intrusiva per a la consciència i la intimitat del meu fill" i demanar consentiment perquè hi assisteixi o no. 

pin parental vox