Agents de la Policia Nacional han detingut sis ramaders per la seva presumpta implicació en l'assalt a l'Ajuntament de Llorca, abans de la celebració d'un ple municipal en el qual s'anava a debatre la nova normativa reguladora de les granges de bestiar. Fonts policials han indicat a Efe que els sis detinguts han declarat a la Comissaria de la policia de Llorca, que ja estan en llibertat i que la seva detenció se suma a la que ja es va produir dimarts a la tarda per part d'agents de la Policial Local. Es tractava d'un altre ramader que va quedar en llibertat minuts després amb càrrecs per presumpta agressió d'un agent durant l'assalt. Així doncs, ja són set les persones detingudes.

 

L'edil de seguretat de Llorca, José Luis Ruiz, ha confirmat que la Policia Local ha identificat un total de sis persones que van participar en l'assalt de l'ajuntament. Unes identificacions que s'han portat a terme mitjançant el visionament del material enregistrat per les càmeres de seguretat de l'edifici i dels vídeos dels mòbils que van enregistrar els testimonis de l'atac amb els quals ha contactat la policia. Així, l'Ajuntament de Llorca es personarà en la causa judicial contra els assaltants del ple municipal mitjançant la interposició d'una querella criminal "en defensa de la llibertat i de la democràcia", segons ha dit la portaveu del govern municipal, Isabel Casalduero, que ha qualificat els fets de "greus", motiu pel qual "han de ser investigats". 

Reprendre la via del diàleg

El consistori també es reunirà amb el sector ramader la pròxima setmana per reprendre la via del "diàleg" després del violent assalt al ple municipal protagonitzat per una vintena d'opositors a la modificació de la norma que regula les granges de porcs. Així ho ha anunciat el regidor d'Urbanisme i Medi Ambient, José Luis Ruiz, que ha dit que encara no hi ha data per la trobada perquè l'equip de govern (PSOE-C's) ha preferit "deixar passar uns dies, perquè tots estem més serens" després dels altercats del dia 31.

Per la seva banda, l'únic diputat autonòmic de Vox, Pascual Salvador, ha dit que impedirà una declaració institucional consensuada per la resta de l'arc parlamentari de l'Assemblea Regional contra l'assalt a l'Ajuntament de Llorca. El partit d'extrema dreta ha demanat al consistori que no prengui mesures legals contra els ramaders que van assaltar el ple municipal. Cal recordar que a la reunió del sector ramader on es va orquestrar la protesta van assistir representants dels grups municipals de PP i Vox, tal com ha advertit l'edil de Seguretat de Llorca.