El debat sobre les macrogranges segueix viu i ha desembocat en un esclat violent a Múrcia. Concretament, els fets van succeir aquest dilluns al municipi de Llorca, quan el ple de l'Ajuntament es trobava reunit per aprovar una moció que limitava l'expansió o la creació de noves macrogranjes a la zona. Una trentena de persones van assaltar l'edifici i van aconseguir deturar l'activitat dels representants electes. Uns fets que, segons ha exposat el president Carles Puigdemont, haguessin tingut unes conseqüències molt diferents si haguessin tingut lloc a Catalunya. 

Les imatges d'una munió de persones que carreguen contra la policia local per endinsar-se a l'Ajuntament de Llorca han voltat per les xarxes i els telenotícies. Carles Puigdemont també se n'ha fet ressò i les ha aprofitat per exposar una reflexió: "Si això passés a Catalunya seria sedició i penes de presó, i la premsa del règim acusant-nos de no condemnar la violència". El president ha qualificat els fets d'"assalt violent". Puigdemont ha assegurat que "el trumpisme espanyol té impunitat, perquè gran part de la justícia i de la premsa pensen el mateix". 

Culpes per a tothom 

Les reaccions davant de l'assalt a l'Ajuntament de Llorca no s'han fet esperar. Mentre que abans d'aquestes violentes imatges tots els partits s'havien pronunciat sobre les polèmiques macrograges, ara cap comparteix la posició dels manifestants i tots s'assenyalen entre ells. El secretari d'Estat per a l'Agenda 2030 i secretari general del PCE, Enrique Santiago, ha responsabilitzat el candidat a la presidència de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco (PP), amb "la seva farsa sobre les macrogranges", dels "greus aldarulls" a Llorca (Múrcia).

Unidas Podemos també han assenyalat al PP, però també a Vox, com a culpables d'atiar el foc d'aquesta polèmica fins que ha esclatat violentament. La formació morada ha comparat aquesta acció amb l'assalt al Capitoli: "L'extrema dreta ja té la versió porcina de l'assalt al Capitoli". En el seu tuit, Puigdemont també qualifica les accions de "trumpistes".

Per la seva banda, els partits de dretes que més fermament han defensat el model de les macrogranges s'han limitat a culpa al PSOE de les accions violentes dels ramaders.