El portaveu parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, ha insistit en criticar la investidura d'Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona per evitar un alcalde independentista i ha assegurat que "si no es tracta d'una operació d'estat" –com va negar la mateixa Colau- "l'Estat s'hi ha posat molt bé i els comuns també". En una atenció als mitjans a Berga, Pujol ha posat en dubte el compromís de Colau amb els presos i concretament amb el regidor electe Quim Forn, en presó preventiva, i li ha retret que la seva actitud els darrers anys "no hagi excel·lit" en aquest aspecte, per assegurar després que el pacte amb el PSC a Barcelona "n'és una demostració".

D'altra banda, també s'ha referit a la possibilitat que el regidor Manuel Valls sigui el nou minsitre d'Exteriors de l'executiu de Pedro Sánchez, com va apuntat el diari francès Le Figaro, i ho ha qualificat d'"ocurrència". "Valls és la pitjor cara de l'anticatalanisme", ha assegurat, tot afegint que "si els gestos de Sánchez van en aquesta direcció és per posar-se les mans al cap".

Sobre Valls també ha afegit que no entén com "algú incapaç de mantenir la dignitat de donar la mà a un pres polític com Quim Forn o al president de la Generalitat" pot ser una bona opció "per liderar un projecte de diplomàcia".

Pujol ha afegit, irònicament, que només entén la decisió si l'objectiu era "substituir algú que hagués excel·lit en anar contra Catalunya, no entendre les reivindicacions del país i voler fer callar la veu dels catalans", en referència a l'actual ministre en funcions, Josep Borrell, a qui s'ha referit com a "ministre accionista Abengoa", en referència a la compra d'accions en què estava implicat.

Pujol també s'ha referit a la rearticulació de l'espai convergent, que ha reivindicat com a "necessari" per poder aplegar "la majoria social" del país. "Ho hem de fer, ho hem de fer bé i ho farem bé", ha confiat el portaveu.