L’exvicepresident i exconseller de Polítiques Digitals i Territori Jordi Puigneró ha reaccionat aquest divendres a l’anunci fet pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, sobre la inversió que permetrà ampliar l’Aeroport de Barajas de Madrid. Puigneró ho ha fet en un missatge a X de forma irònica: "Ja tenim aquí l’aeroport intercontinental de Catalunya". Amb aquesta declaració, Puigneró ha posat en evidència que Catalunya ha perdut una nova possibilitat: "Hauria pogut ser el Prat, però gràcies a alguns serà Barajas". Així, ha retret de forma irònica aquesta situació als detractors de l'ampliació: "Us felicito fills". Puigneró és qui, des del Govern, es va encarregar de les negociacions per ampliar el Prat, que no van arribar a bon port per oposició d’ERC. Aquest fet va donar lloc a la primera crisi del Govern coalició entre Junts i ERC.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest divendres una inversió de 2.400 milions d'euros per ampliar l'aeroport madrileny de Barajas, amb l'objectiu d'arribar a una capacitat de passatgers un 28% superior a l'actual en sumar 90 milions més el 2031. Es tracta, segons el president, de la inversió més important de l'última dècada en infraestructures aeroportuàries a Espanya.

L'ampliació de Barajas

Ho ha anunciat durant la seva participació en l'acte 'Sostenibilitat social: dissenyar avui el turisme del demà', a l'estand de Turespaña, a la fira de turisme Fitur que se celebra a Madrid. Ha destacat que l'ampliació suposarà, a més d'un fort creixement de capacitat i de rutes, la creació de milers de llocs de treball directes i indirectes i la generació de riquesa.

Sánchez ha recordat, en aquest sentit, que l'aeroport de Madrid genera gairebé el 10 % del PIB de la comunitat, una xifra que creixerà significativament quan aquesta obra estigui conclosa. Ha subratllat a més que la inversió en aquesta infraestructura permetrà enfortir el hub amb Amèrica Llatina i ha avançat que es desenvoluparà també el hub amb Àsia, amb noves rutes i aerolínies que operen en aquest continent. "Serà l'aeroport amb més potencial de creixement d'Europa", ha dit Sánchez, que ha subratllat que és ja "una senya d'identitat d'Espanya". L'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas va tancar el 2023 amb 60,2 milions de passatgers, un 18,9 % més que el 2022, amb el que se situa com l'aeròdrom de la xarxa d'Aena amb més nombre de passatgers.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!