Jordi Puigneró veu "passivitat" a l'altre banda de la mesa de diàleg. El conseller de Polítiques Digitals i administració pública ha lamentat que el president espanyol, Pedro Sánchez, no els hagi tramès encara quins temes vol tractar a la propera reunió entre governs i en reclama un ordre del dia

En declaracions als micròfons de Catalunya Ràdio Puigneró ha insistit que la mesa de diàleg hauria de ser una taula de negociació. Ha dit que ja es van fer la foto en la primera reunió i que en la segona trobada hi hauria d'haver "propostes i garanties" per resoldre el conflicte. "Perdre el temps no és el nostre tarannà", ha subratllat. El conseller no concep una reunió sense relator, figura que creu veu imprescindible en la negociació perquè la paraula de Sánchez "val el que val" i ja s'acosta a Ciutadans.

República digital

Puigneró, ha defensat que Catalunya ha de construir una "república digital" seguint el model dels països nòrdics, que no utilitzen la tecnologia per controlar els ciutadans com ho fa la Xina, per exemple. El conseller ha defensat un model on la ciutadania governi les dades, no les empreses. "Aquest model és possible", ha dit, afegint que "no ens podem quedar enrere, el món va cap aquí, va fer la revolució agrícola, la industrial i ara la digital". "Hem de ser un país digital", ha conclòs.

El Mobile i Seat, "grans notícies"

Que el Mobile World Congress renovi la seva fira internacional a Barcelona un any més -i probablement fins el 2024- és per al conseller "una gran notícia". Ha explicat que Mobile de de l'any que es compta que sigui l'edició amb més participants. "Estic convençut que tindrem el Mobile amb més participants de la història".

El Govern s'involucrarà al màxim per tal d'evitar que la descontractació de Nissan es repeteixi i ha celebrat el "compromís" de Seat amb Catalunya. També ha avançat que abans de vacances es firmarà un acord per impulsar una inversió de gairebé 70 milions per licitar les obres de la fibra òptica que s'ha d'acabar de desplegar a tots els municipis catalans. "La connectivitat avui és imprescindible", ha tancat.