És urgent un replantejament del que signifiquen les infraestructures a Catalunya, després de les desastroses xifres que desvetllaven que l'estat espanyol només ha complert amb un terç ​de les inversions a Catalunya. "Si això no és un Espanya ens roba, s'hi assembla molt", ha considerat el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, durant la sessió de control al Govern celebrada aquest dimecres al Parlament. Per Puigneró, és inadmissible la comparació de les inversions a Catalunya amb les altres comunitats, i en al·lusió a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha ironitzat: "Sort que la ministra és del PSC". 

Així Puigneró ha proposat fer un replantejament per intentar corregir "un dèficit d'infraestructures endèmic", deixant clar que amb aquesta situació no es pot seguir, i ha apel·lat a la responsabilitat que tenen els socialistes sobre aquesta situació. Precisament s'ha referit a aquesta qüestió en resposta a una pregunta del diputat del PSC Jordi Terrades, que ha retret la gestió del Govern dels Ferrocarrils de la Generalitat i li ha preguntat si faran més inversions a la línia Llobregat-Anoia-Bages.

Puigneró ha contestat que en matèria d'inversions els socialistes "volen ser ser els d'aquest any sí, però van en camí de ser els d'aquest any tampoc", i els ha reclamat que se sumin a la petició de què el govern espanyol traspasi Rodalies a la Generalitat. Puigneró també ha repassat "rècords negres" per part de l'Estat a Catalunya en matèria d'infraestructures com l'accés ferroviari a l'Aeroport del Prat comparat amb el de Madrid, la B-40, la variant de Vallirana i les obres per al desdoblament de la R3.

 

Una vegada més el vicepresident ha hagut de recordar els incompliments de l'Estat. Ja fa uns dies, quan es va anunciar que l'Estat havia executat un 35,8% de les inversions pressupostades a Catalunya, l'estat espanyol va fer un discurs dient que Catalunya és una de les comunitats més ben tractades pel que fa a infraestructures, i Puigneró va ser molt contundent: "No sé si dir que són uns inútils o uns mentiders, quan any rere any l'Estat incompleix amb les inversions. No entenc com no hi ha encara més independentistes".