Jordi Puigneró llança un avís: "El MWC té una llarga vida a Catalunya". El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori ha reivindicat avui l'èxit del Mobile World Congress, que va celebrar-se al llarg de la setmana passada a Barcelona, deixant xifres que constaten la recuperació de la conferència després de dos anys de pandèmia. De fet, ha celebrat el congrés com una "marca de país", i ha volgut remarcar el suport per part del Govern dirigint-se directament a la presidenta de la Comunitat de Madrid i l'alcalde de la capital: "Que perdin tota l'esperança la senyora Ayuso i el senyor Almeida. El MWC té una llarga vida a Catalunya".

També ha aprofitat l'oportunitat per carregar contra el líder de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa. Així, ha destacat un estudi que constata que, de totes les inversions i noves empreses que s'han creat o han vingut a l'Estat, un 70% han anat a Catalunya. "Són xifres que són una nova plantofada a tots aquells que ens diuen dia rere dia que l'economia catalana està en decadència. Res més lluny de la realitat, senyor Carrizosa", ha afirmat.

En aquesta línia, ha seguit rebutjant totes aquelles referències que han situat l'independentisme com el culpable de tots els problemes econòmics a Catalunya. "Els millors Mobiles de la història es van produir en els moments més intensos del procés. L'economia catalana va com un tiro", ha celebrat. També ha demanat cuidar el congrés perquè genera ocupació: "I la millor política social és fer que la gent tingui feina", ha valorat.

 

El MWC i les TIC

El conseller ha fet aquestes afirmacions durant el ple del Parlament d'aquest dimecres, interpel·lat per la diputada de Junts Cristina Casol. Casol ha volgut subratllar el que el MWC serveix per dinamitzar el sector de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, però també el turisme ajudant la restauració i l'oci. "L'arribada del congrés és un punt d'inflexió en l'ecosistema digital català", ha dit, i ha afegit que Barcelona compta amb un dels principals hubs digitals a Europa, fent-la una ciutat atractiva per al sector.

60.000 visitants

El primer Mobile World Congress (MWC) després de la pandèmia va acabar-se la setmana passada, i ho va fer amb més de 60.000 visitants. Els organitzadors van celebrar aquestes xifres assegurant que ha estat un MWC "vibrant i dinàmic". "Ha estat emocionant tornar a reunir la nostra comunitat, que és tan apassionada per la connectivitat, per discutir les oportunitats que tenim per davant", va dir el conseller delegat de la GSMA, John Hoffman. En aquest sentit, va afegir que el MWC va estar "productiu, segur i reeixit". 

En aquests mateixos termes també es va pronunciar la Fira de Barcelona, que va mostrar content de poder celebrar un MWC amb normalitat després de tres anys amb afectacions per la pandèmia. El director general de l'entitat, Constantí Serrallonga, va afirmar que l'edició d'enguany havia "superat les expectatives" i va afegir que el més important no van ser els més de 60.000 visitants sinó "l'altíssima qualitat en ponències reunions" que van aconseguir que Barcelona tornés a ser "el centre del món" del sector.