El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha acusat el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta i la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, de tenir el Pirineu català "absolutament abandonat". El vicepresident ha carregat contra els dos ministres catalans per no complir amb els seus compromisos amb el territori més nòrdic de Catalunya. "Ni estan ni se'ls espera", ha esclatat en declaracions als mitjans de comunicació en una visita a la instal·lació de la fibra òptica a la Vall de Cardós (Lleida). Des d'allà ha exigit a Iceta i Sánchez que "facin la seva feina, hi hagi, o no, Jocs Olímpics d'hivern" als Pirineus, ja que considera que el territori no pot esperar més.

Contra Iceta ha assegurat que, sent català i ministre d'Esports, hagi "desaparegut del mapa en la defensa d'una candidatura de Catalunya pels Jocs d'hivern". A Sánchez li ha recordat que també ella és catalana i li ha criticat "tenir abandonat en matèria d'infraestructures el Pirineu", mentre que la Generalitat està fent "les obres que necessita". També ha volgut reivindicar que el Govern està acabant de desplegar la fibra òptica en el Pallars i ha dit que la inversió al Pirineu està servint perquè les empreses desenvolupin "activitats més enllà del ràfting i les de neu a l'hivern: activitats tecnològiques i productes tecnològics fets des del Pirineu".

També ha carregat contra la gestió que l'Estat espanyol fa de la mobilitat urbana. Sobretot ha criticat el temps que es triga des de Puigcerdà (Girona) a Barcelona en la línia R3 de Renfe (quatre hores), afirmant que amb les infraestructures de l'Estat "es triga molt més" que amb les de la Generalitat. Així, ha apuntat: "Si no saben gestionar o no volen invertir en l'R3 que la traspassessin a la Generalitat, ja ens ocuparem des de la Generalitat que hem demostrat que sabem fer-ho". Finalment, Puigneró ha instat a Sánchez a millorar la Nacional 260: "No pot ser que per a creuar el Pirineu es triguin tres hores, demano a la ministra que en l'N-260 es faci una actuació perquè el temps que es triga d'anar des de Puigcerdà a Pont de Suert (Lleida) sigui com la que es triga d'anar de Puigcerdà a Barcelona" per carretera.

Al vicepresident del Govern no li agrada gens la gestió que fa el govern espanyol dels transports. És per això que no comparteix les mesures anunciades pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, com ara la gratuïtat de Rodalies fins a finals d'any. Pel vicepresident de la Generalitat, són mesures populistes que poden provocar problemes de futur: "El gratis d'avui són retallades del demà, el que ja sabem és que la mesura populista el que provocarà a l'Autoritat del Transport Metropolità és un forat de 50 milions d'euros", ha detallat. Puigneró també ha avisat que amb aquesta gratuïtat, Renfe deixarà d'ingressar 200 milions d'euros, i ha proposat abandonar aquesta mesura per dedicar els 200 milions a millores en el servei. Per això, ha desglossat el què es podria fer amb aquesta xifra, com ara comprar 25 trens de Rodalies, construir el túnel de Montcada (Barcelona) per escurçar 10 minuts el trajecte de l'R4 entre Manresa i Barcelona o recuperar el servei Euromed a l'Aldea