El president Carles Puigdemont visitarà Irlanda del Nord el proper 5 de maig tal com ha revelat el diari Derry Now. Els governants de Derry, la segona ciutat d'Irlanda del Nord, han convidat Puigdemont en un acte emmarcat en el partit People Before Profit que des de l'inici s'ha solidaritzat amb el que consideren que és "una demanda pacífica catalana de justícia". A més, també demanen a la Unió Europea que acabi amb el que consideren que és una "complicitat" amb l'estat espanyol per "triturar l'aspiració democràtica del poble català a qui es criminalitza i s'empresona".

logo people

Des de Derry, ja han començat a fer ressò d'aquesta trobada i demanen "donar la benvinguda al president Puigdemont" per solidaritzar-se i "rescindir immediatament les penes de presó a tots els polítics favorables a l'autodeterminació". Els consellers del partit nord-irlandès, Shaun Harkin i Eamonn McCann, rebran Puigdemont a Derry i compartiran una trobada de reflexió i crítica sobre el dret a l'autodeterminació. El People Before Profit sempre ha estat molt crític amb el govern espanyol i especialment amb el Partit Popular. Es defineix com un partit socialista i ecologista i també es van presentar a les eleccions d'Irlanda. Actualment, estan negociant amb la presidenta del Sinn Féin, Mary Lou McDonald, per formar govern.

Per primera vegada, Puigdemont visitarà Irlanda del Nord. Anteriorment, va assistir a Irlanda com a conferenciant d'una ponència al Trinity College de Dublín on va omplir un auditori de gom a gom i es va centrar en el paper que la Unió Europea havia de prendre en el conflicte català.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de El Nacional.cat (@elnacionalcat) el