El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, viatjarà a Londres de l'11 al 13 de maig. El motiu principal és que ha estat convidat al think tank Chatham House per parlar sobre el procés sobiranista. La conferència que farà duu per títol Dibuixant un camí cap a la independència de Catalunya.

Fundat el 1920, el laboratori d'idees Chatman House ocupa la segona posició al rànquing mundial de think tanks de referència que estableix la Universitat de Pennsilvània (EUA). 

La conferència que el president impartirà el 12 de maig no serà, però, l'únic assumpte de la visita. A més de la conferència, Puigdemont preveu mantenir contactes d'àmbit econòmic i polític a Londres, que encara no han transcendit perquè estan per concretar.

Just avui Puigdemont ha aterrat a Barcelona després del seu primer viatge oficial a Bèlgica, on s'ha entrevistat amb el Govern de Flandes. L'equip del president també va voler tancar una reunió amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i amb el president del Parlament europeu, Martin Schulz, aprofitant l'estada a Brussel·les. Les dues reunions, però, van ser refusades perquè els màxims mandataris europeus van al·legar motius d'agenda.