Carles Puigdemont assistirà al partit de Champions League entre l'Anvers i el Barça a la localitat belga, i ho farà des de la llotja, amb la resta de càrrecs i directius dels equips, segons ha avançat la Cadena SER. L'expresident de la Generalitat ha estat invitat per l'alcalde d'Anvers, Bart de Wever i podria coincidir allà, doncs, amb el president del FC Barcelona, Joan Laporta, amb qui té bona relació. El partit es jugarà el pròxim 13 de desembre a les 21.00 h. De Wever també ha convidat el raper Valtònyc, qui, tot i que ja pot tornar a Catalunya perquè van prescriure les causes que se l'imputaven, continua vivint a Bèlgica.

L'Anvers-Barça serà el darrer partit de la fase de grups de la Champions i, per tant, s'espera que els blaugrana ja tinguin assegurada la classificació per a la fase eliminatòria, tret de desfeta, una possibilitat que no s'ha de descartar tenint en compte el mal joc darrerament dels de Xavi i que Europa és un escenari que al Barça sempre se li complica. Del que hagi passat en la jornada anterior, dependrà que aquest duel resulti intranscendent o dramàtic per a l'equip de Xavi, que fins i tot podria necessitar puntuar a Bèlgica per a passar de ronda.

Un Barça en hores baixes

Després de salvar una jornada més els mobles en La Liga amb una altra victòria agònica davant l'Alabès (2-1), el Barcelona té dotze dies per a posar de nou el comptador a zero, abans d'afrontar els set últims partits de l'any que decidiran si encara continua aspirant a tota aquesta temporada. És igual si l'equip té un problema d'ordre i de joc posicional, si travessa per un bloqueig mental o si les crítiques de la premsa afecten el rendiment dels seus jugadors. A Xavi li vindrà bé posar en repòs, durant les pròximes dues setmanes, tots aquests arguments que ha esgrimit per a explicar per què el seu Barça juga tan malament al futbol. I és que aquesta nova aturada pels compromisos de les seleccions nacionals resulta d'allò més oportú per a un equip que necessita reinicialitzar com més aviat millor la seva sala de màquines i tornar a la casella de sortida. Continuar jugant tan malament com ho ha fet en les últimes setmanes no sembla una opció vàlida per a la supervivència d'un projecte que, segons el seu entrenador, es troba just a mig camí perquè l'equip torni a ser un referent en el futbol europeu.

A aquest Barça li ve a curt termini això: set partits que, a priori, marcaran una temporada que hauria de ser la de la confirmació, però que podia acabar de torçar-se en només quatre setmanes. El primer d'ells serà a Vallecas, el dissabte 25 de novembre. Tres dies després, el dimarts 28 de novembre, el Barça es juga el seu futur en la Lliga de Campions en la visita del Porto a l'Estadi Lluís Companys. La decebedora derrota a Hamburg davant el Shahktar Donestk (1-0) ha complicat, de manera inesperada, la classificació dels blaugranes per als vuitens de final. Ara, el Barcelona i el Porto colideren el Grup H amb 9 punts, amb els ucraïnesos 3 punts per darrere. Si l'esquadra catalana gana a la portuguesa passarà a vuitens com primera. No obstant això, una ensopegada en aquest partit comprometria el seu passi a la següent ronda, que hauria de dir-se a Anvers, en l'última jornada.

Visita de Puigdemont a Hamburg

Precisament aquest divendres, el president Carles Puigdemont està de viatge, visitant la ciutat alemanya d'Hamburg i el seu port, un dels més importants d'Europa. "Tornar a la ciutat lliure d'Hamburg sempre és una experiència agradable i constructiva", ha afirmat Puigdemont en un missatge a les xarxes socials. Per al Barça la darrera visita no va ser tan agradable, amb la derrota 1-0 davant del Shahktar Donestk.