Xavi Hernández és el gran artífex dels èxits del Barça. No hi ha dubte que l'entrenador culer és la gran ànima d'aquest equip blaugrana que ha arribat a guanyar un títol de Lliga després d'uns anys plens de decepcions. I el més interessant de tot és que encara que està sent assenyalat, des de dins del vestidor el necessiten i no tenen por d'avisar Joan Laporta.

Confiança en Xavi Hernández

El fet objectiu és que el Barça no està en un bon moment a nivell futbolístic. L'equip culer porta diversos partits a un baix nivell i no hi ha manera que es vegi un joc reconeixible. Però també és veritat que tothom està disposat a millorar i donar un extra perquè la situació s'arregli el més aviat possible.

Xavi Hernández Shakhtar Barça EFE
Xavi Hernández mirant un partit del Barça / Foto: EFE

I si hi han hagut algunes crítiques cap a Xavi Hernández, l'entrenador de Terrassa no tremola ni tampoc està disposat a baixar del vaixell. La confiança és plena en els seus jugadors, igual que la directiva, que li transmet que té marge de maniobra i que esperen que amb el temps i el pas de setmanes pugui reconduir la situació.

"Vull deixar clar que, tal com ja ha dit Deco i altres directius de la junta, estem totalment al costat del nostre entrenador. És un orgull tenir a Xavi per la seva qualitat professional i humana", ha dit Joan Laporta respecte a Xavi Hernández. I també ha arribat a afegir que "som una pinya i tanquem files. En aquest moment és molt important estar junts".

Xavi Hernández, un referent per a Ilkay Gündogan

Un Barça, doncs, que encara ha de millorar i que ha de fer un pas endavant. I encara que es rebin crítiques i Xavi Hernández sigui el centre de moltes d'elles, des de dins del vestidor creuen que ell és la clau d'aquest projecte. Per exemple, Ilkay Gündogan, un dels nous fitxatges d'aquesta temporada, ha dit en una entrevista al mitjà turc Sprox que "tinc bona relació amb el Xavi. Vaig venir a Barcelona per ell, som molt compatibles".

I també ha reafirmat que "el Barça era el meu somni, sempre vaig voler jugar en aquest club algun dia i aquest estiu va ser la meva oportunitat". A més, també ha tingut temps de comparar Xavi Hernández i Pep Guardiola tot i les diferències evidents entre els dos: "Guardiola té molts anys d'experiència, mentre que Xavi està a la seva cinquena temporada com a entrenador i la tercera a Europa, però la seva visió del futbol és molt similar". Per tant, si no hi és Xavi Hernández, Ilkay Gündogan se'n va.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!