El president Carles Puigdemont ha denunciat la "inconsistència" de les actuacions de la Unió Europea en una entrevista a la televisió pública canadenca aquest divendres. El president ha afirmat que "és sorprenent que a la UE un referèndum pugui ser perfectament legal a Escòcia i a Espanya sigui un delicte". En aquest sentit,  ha lamentat que les "democràcies occidentals" permetin que hi hagi presos polítics i exiliats i ho ha titllat d'una "situació inacceptable". 

El president ha explicat que els presos i els exiliats estan pagant "un preu molt pesat" i ha reconegut la duresa de la situació. "Però hem de seguir lluitant", ha assegurat. Per això, ha obert un cop més les portes del diàleg i ha recordat que "Pedro Sánchez es va convertir en president gràcies al nostre suport". "Prego un diàleg polític", ha reclamat. 

En ser preguntat pel seu futur, Puigdemont ha explicat que la seva feina, ara, seguirà sent la internacionalització del conflicte. "Seguiré viatjant per Europa i el món per dir que els catalans volen exercir el seu dret a decidir el seu futur com a la resta de pobles del món. Espanya no és una democràcia exemplar", ha conclòs.