_MG_8990-01

“En el moment en què hi hagi un nou president a Espanya, el president Puigdemont el trucarà per felicitar-lo i demanar-li una reunió”. Així ho ha assegurat la consellera de la Presidència, Neus Munté, com a contrapunt a la negativa explícita de Mariano Rajoy a telefonar a Puigdemont per felicitar-lo.

Munté ha titllat el Govern Rajoy de “nefasta experiència” i ha deixat clar que l’Executiu català no desitja “cap tipus de continuïtat” ni de les persones ni de les accions que ha representat el seu gabinet.

La consellera de Presidència ha fet aquestes valoracions en la roda de premsa del Govern, després de la primera reunió formal de l'Executiu presidit per Carles Puigdemont on s'ha aprovat el nomenament de secretaris i part dels directors generals de les conselleries.

Falta de correcció

Després de retreure l’acció del Govern Rajoy en qüestions “tan essencials” com infraestructures o llengua, la consellera ha assegurat que des de la plaça Sant Jaume no s’esperava cap resposta de la Moncloa als problemes de Catalunya, “però correcció sí, i no ha existit”.

Pel que fa el paper del rei Felip VI, ha retret que “va tenir ocasió de conèixer de primera mà per part de la presidenta del Parlament” el debat que es viu a Catalunya, però va descartar la trobada. Munté no ha tingut inconvenient a admetre que el Govern és “molt crític” amb aquesta negativa del monarca a rebre Carme Forcadell.

Per contra, la portaveu del Govern ha evitat entrar en qüestions polèmiques com, per exemple, el debat sobre quants mesos ha de durar la legislatura, que les darreres hores ha embrancat alguns membres del Govern. “No volem perdre un segon a discutir altres qüestions. El factor temporal és important, també la manera com ho fem”, ha reblat.

El Govern ha aprovat en la reunió d'avui la nova estructura de l'Executiu i part dels nomenaments.

Increment del sou dels funcionaris

El Govern ha aprovat avui un increment d’un 1% del sou dels funcionaris de la Generalitat. Això és el màxim que possibilita la normativa estatal i tindrà efecte des de l’1 de gener d’aquest any. Amb això, segons ha explicat la consellera Neus Munté, el personal de l’Administració Pública catalana es beneficiarà de les mateixes millores salarials que la resta de treballadors públics. Segons el Govern, aquesta decisió tindrà un impacte econòmic de 110,2 milions d’euros que haurà d’assumir cada departament a càrrec dels crèdits consignats per al 2015.