El president a l'exili, Carles Puigdemont, està seguint el ple del Parlament des de la seva residència a Berlín, Alemanya. El cap de l'executiu català està pendent de la investidura de Quim Torra, que està veient a través del seu ordinador des de la capital alemanya, tal com s'ha pogut veure en antena a TV3 aquest matí.

puigdemont berlin conill

CCMA

A l'emissió per televisió, s'ha pogut veure el president en un taula de treball, veient a través del seu ordinador el ple d'investidura del Parlament i fent anotacions sobre la sessió parlamentària.

El president a l'exili va designar a Torra com el seu successor provisional en el càrrec el passat divendres en una compareixença des d'Alemanya, sobretot després que el TC impedís la reforma de la Llei de Presidència per facilitar una investidura a distància. Ahir, després que la CUP accedís a abstenir-se en la segona ronda de votació, es va aplanar el camí per a la investidura de Torra.

¿I els presos polítics?

Els presos polítics podrien estar seguint el ple del Parlament a través de la televisió mitjançant el senyal en directe del Canal 24h. Segons ha pogut saber El Nacional de fonts penitenciàries, a partir de les 9 hores del matí fins a les 13:30 hores tenen lloc les activitats grupals a la presó, entre les quals els presos poden veure la televisió.

No obstant això, amb tota probabilitat, els presos polítics no podran sintonitzar la televisió en el moment en què Torra superi la votació d'investidura, que tindrà lloc entre les 14 i les 15 hores previsiblement. A aquesta hora, els presos polítics es troben en les seves respectives cel·les fins a reprendre les seves activitats a les 16:30 hores. Segons han assenyalat les fonts penitenciàries, aquests horaris poden variar segons la presó.

Qui tindrà més problemes per seguir el ple serà el número 2 de Junts per Catalunya i expresident de l'ANC, Jordi Sànchez, que va ser sancionat per haver difós missatges polítics durant la campanya del 21-D. El que va ser president de l'ANC només pot sortir de la seva cel·la entre les 7 i les 13 hores. La resta del temps està reclòs a la seva cel·la.