L'expresident Carles Puigdemont, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exconseller Lluís Puig compareixeran dimarts per videoconferència en la comissió d'investigació del 155 al Parlament. En canvi, l'exconsellera Clara Ponsatí no hi compareixerà per qüestions d'agenda i se la tornarà a citar per a una sessió posterior, segons ha informat el Parlament.

Sí que assistirà a la comissió d'investigació de manera presencial l'exdiputada de la CUP Mireia Boya. En la sessió de dimarts també s'ha citat l'expresident del Senat Pío García-Escudero i l'exportaveu del PP al Senat Ignacio Cosidó, que previsiblement no hi assistiran. És la segona vegada que se'ls cita a comparèixer.

Segons l'horari previst, el primer a donar explicacions davant la comissió serà Puigdemont a les 9 hores. Aproximadament una hora i mitja després, a les 10.30 hores, està convocat Puig. Després serà el torn de Mireia Boya i, finalment, cap a les 13.30 hores, hi compareixerà Marta Rovira.

Així doncs, després que la setmana passada els polítics presos fossin els protagonistes de la comissió del 155, aquesta setmana ho seran els exmembres del Govern i dirigents polítics que són fora de Catalunya.