El president Carles Puigdemont, acompanyat de la secretària general d’Esquerra Republicana, Marta Rovira; la diputada de la CUP Maria Sirvent, i l’expresident del Parlament Ernest Benach, ha presentat des de Ginebra la demanda contra l’estat espanyol davant el comité de Drets Humans per la vulneració dels drets polítics dels diputats presos i exiliats.

“El regne d’Espanya ha de respondre per haver vulnerat drets humans”, ha afirmat Puigdemont a la roda de prensa de presentació de la demanda de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez.

Ho han explicat aquest dijous en roda de premsa, des de Ginebra, Puigdemont; l'advocat internacional que porta el cas, Nico Krisch; la secretària general d'ERC, Marta Rovira; la diputada de la CUP Maria Sirvent, i l'expresident del Parlament Ernest Benach.

Krisch ha reivindicat que aquesta demanda pretén "cridar l'atenció internacional, sobretot de les Nacions Unides, de la vulneració de drets humans" que creu que suposa la suspensió d'aquests diputats.