El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha reivindicat la unió i la força del moviment independentista a la manifestació organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana aquest 11 de setembre. "Ni silenciós ni vençut, ni enfadat ni dividit", ha subratllat Puigdemont. "Barcelona, ​​una vegada més: milers de persones reivindicant la independència de Catalunya", ha escrit en un missatge en anglès a les xarxes socials, on ha assegurat que continuaran "lluitant" fins que Catalunya sigui respectada i reconeguda "com a nació lliure".

Aquest matí, el president també ha utilitzat les xarxes per desitjar una bona diada als catalans i fer una crida a reivindicar la nació davant la "persecució" que es va iniciar el 1714. "No podem saber on anem si no sabem d’on venim", ha apuntat, tot destacant que "els esforços que fem avui per defensar la nació, la seva llengua, les seves institucions i la seva llibertat, són fills dels esforços que van fer els ciutadans de Barcelona i els vinguts d’altres indrets del país per fer front al setge de les tropes espanyoles borbòniques fa més de 300 anys".

"Els temps i les formes han canviat, però l’objecte és el mateix. Amb la caiguda de Barcelona, Catalunya va perdre la llibertat. Això valia aleshores i val avui, i per això hi haurà sempre la voluntat dels exèrcits borbònics contemporanis, avui en forma de partits constitucionalistes espanyols, d’impedir que la nostra capital sigui dirigida pels qui, amb tots els matisos i discrepàncies que hi puguem tenir, no haurien dubtat a quin costat dels baluards s’haurien situat l’11 de setembre de 1714", ha continuat.

Puigdemont ha destacat que "no només vam perdre la llibertat", sinó que també "la nació perquè es va iniciar la persecució de la nostra llengua i la nostra identitat d’una manera salvatge, que avui encara és reconeixible en la legislació espanyola". "Per això cal reivindicar no només la llibertat i la independència, sinó també la nació", ha subratllat, afegint que "era el que defensaven els catalans de 1714 que van lluitar fins al darrer dia, fins i tot quan no hi havia esperança de guanyar la batalla".