El president Carles Puigdemont ha reaccionat a la decisió del TS, que ha avançat aquest dijous El Confidencial. Sembla ara que la sala del Tribunal Suprem (TS) que s'ocupa de la revisió de la concessió dels indults per part del govern espanyol preveu revertir la seva decisió respecte als recursos que s'hi van presentar. És a dir, ara el Tribunal estudia modificar la seva decisió inicial de negar els recursos contra els indults que van presentar diversos partits i associacions. Així doncs, podrien acceptar-se els recursos, fet que no asseguren que aquests acabin amb els indults, però els torna a donar vida. Puigdemont fent referència a aquesta informació ha denunciat en el seu compte de Twitter, que "mai no fallen". "Són insaciables en el seu empeny d’ofegar la democràcia quan els incomoda o posa en risc el seu estatus. No tenen límit ni mesura", ha assegurat el president. La Secció de la Sala Contenciosa Administrativa que va rebutjar en el seu moment els recursos contra els indults ha canviat. La decisió de no acceptar els recursos contra els indults es va prendre amb un estret marge de tres vots contra dos. El president, Segundo Menéndez, la ponent Ángeles Huet i el magistrat Octavio Herrero van votar a favor de negar els recursos en bloc, contra el criteri dels altres dos magistrats.

Tuit Puigdemont TS indults
Piulada del President Carles Puigdemont 

Contactes amb Rússia 

El president Puigdemont també ha estat protagonista aquesta setmana per la declaració de l'exsecretari de relacions internacionals de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) fins al juny de 2016, Víctor Terradellas, que ha negat qualsevol vincle del president en una suposada trama russa per aconseguir suport financer per la independència de Catalunya, avui davant del jutge, segons fonts judicials. Terradellas està investigat en la causa del cas Diputació, sobre subvencions a entitats afins a CDC i en aquest cas ha respost que de les ajudes que rebien se n'encarregava Francesc de Dalmases, que en ser diputat de Junts només pot ser investigat pel TSJC, i ja ho va refusar un cop. En l’interrogatori, dirigit pel jutge Aguirre, Terradellas, amb el seu advocat Francesc Sánchez, ha explicat que va participar en dues reunions amb Puigdemont i els suposats representants de l'entorn del govern rus, el 24 i 25 d’octubre de 2017, a dos dies de l'anunciada declaració d’independència de Catalunya, al final suspesa, tot i que Terradellas ha assegurat que el president mai se'ls va prendre "seriosament". 

Els russos van oferir-se a finançar Catalunya amb criptomonedes quan ja fos independent, cosa que va deixar pràcticament en xoc Puigdemont, que no va respondre. També van oferir 10.000 soldats russos per col·laborar en la seguretat d'una Catalunya independent, tot i que Puigdemont ho va trobar una "broma de mal gust", perquè el procés independentista català sempre ha estat pacífic. Terradellas, en una declaració de més de tres hores, ha explicat que en un moment determinat van dirigir-se a ell uns individus russos, els quals no coneixia, amb contactes propers al govern de Moscou. Es tractava de Nikolai Sadovnikov, exdiplomàtic rus i empresari, i Sergey Motin, un altre empresari rus. El segon dia s'hi va unir l'empresari català amb negocis a Rússia Jordi Sardà. Terradellas ha explicat que va convèncer Puigdemont per reunir-se amb els russos el 24 d'octubre i ho van tornar a fer l'endemà, 25 d'octubre, dos dies abans de la DUI al Parlament.