El president del Govern, Carles Puigdemont, ha qualificat aquest dijous de poc realista creure que el recurs de l'Executiu espanyol contra la Llei del Referèndum de l'1 d'octubre a Catalunya impedirà que se celebri la consulta. "Pensar que a trenta dies del referèndum, un procés que està en marxa des de fa sis anys, amb aquesta contundència, solidesa, solvència, transversalitat i aquesta voluntat, s'aturarà, no sé com qualificar-ho, però realista no és", ha dit a Dinamarca.

Puigdemont, que aquest dimecres va inaugurar a Copenhaguen la nova delegació de la Generalitat als països nòrdics, ha fet aquestes declaracions als mitjans després de reunir-se al Parlament danès amb representants de vuit partits, incloses dues de les tres forces de la coalició de govern. "El referèndum se celebrarà perquè el Parlament català aprovarà una llei que el legitima, respon a un compromís aconseguit a la Cambra i al desig de la majoria dels catalans", ha sostingut el president, acompanyat pel conseller d'Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva.

El president del Govern ha ressaltat que la seva prioritat sempre ha estat que el referèndum es faci d'acord amb l'Estat però ha admès que és "difícil de creure" que Madrid canviï de postura després de les seves "reiterades negatives".

El Parlament danès va aprovar al maig del 2015, quan governava el centreesquerra, una declaració en la qual defensava un diàleg "democràtic i pacífic" entre el Govern espanyol i l'Executiu català en relació amb el procés sobiranista català. Puigdemont ha recordat que va ser el primer Parlament estranger que va fer un debat i va aprovar una moció a favor del diàleg, encara que ha ressaltat que la seva única demanda és als catalans perquè vagin a votar.

Amb la de Copenhaguen són dotze les delegacions del Govern a l'exterior, que inclouen la Unió Europea (UE), el Regne Unit i Irlanda, França, Alemanya, els Estats Units, el Canadà i Mèxic; Àustria, Itàlia, Portugal; Ginebra; Polònia i Països Bàltics, i Croàcia i els Balcans.